Gebruiktips voor meer branduren bij biologische sojakaarsen

  • Geplaatst op
Gebruiktips voor meer branduren bij biologische sojakaarsen

Iedereen weet wel hoe hij of zij een kaars moet aansteken, maar wist je als je met een aantal dingen let, de kaars nog langer mee gaat? Dat wil toch iedereen, dus lees snel even deze gebruikstips door om langer plezier te hebben van jouw sojakaarsen. Maar veel gelden ook voor andere kaarsen bestaande uit paraffine of stearine.

Het opbranden van de kaars:
Wanneer je namelijk een sojakaars aansteekt, onthoudt de kaars hoever het over de oppervlakte is gesmolten. Daarom is het beter als je het bovenste laagje was over de gehele oppervlakte laat smelten voordat je de kaars uitblaast. Dit voorkomt dat de kaars een gat in het midden produceert en er een rand blijft staan. Dat zou toch zonde zijn en vind ik (Amanda) heel erg frustrerend. Je herkent dit vast wel van gewone kaarsen in glas. Je kunt aanhouden dat je voor iedere ø2,5 cm, de kaars 1 uur moet laten branden.

Niet op de tocht:
Zorg ervoor dat je kaars niet in een tochtige omgeving staat. Als er meer lucht van 1 kant komt, zal de kaars onevenredig opbranden en rook veroorzaken.

Druppels:
Als de kaars in een warme kamer staat kan het gebeuren dat er kleine druppeltjes op de kaars komen, dit is de geurolie dat naar buiten “zweet”. Het heeft geen invloed op de brandkwaliteit of op de geur. Je mag de kaars dan ook gewoon aansteken als de “zweetdruppels” erop liggen. Als het weer kouder wordt om de kaars heen, zakt de olie vanzelf weer terug de kaars in en zal de geur die vrijkomt met branden nog net zo heerlijk ruiken.

Kort lontje:
Nee, hier hebben wij het niet over het korte lontje bij mensen. Houdt de lont op ongeveer 6 mm. voor een rustig vlammetje en een langere brandduur van de kaars.

Vlam te groot of te klein:
Alles waar TE voor staat is niet goed. Dat geldt ook voor de vlam van kaarsen. Als deze te groot wordt, blaas het voorzichtig uit en knip de lont tot ca. 6 mm. Als de vlam te klein wordt, blaas het uit en verwijder de was om de lont zodat deze ca. 6 mm. uitsteekt. Daarna kan je de kaars weer direct aansteken. 

Lont uit het midden:
Als de lont niet meer in het midden zit kan je dit gemakkelijk corrigeren. Pak de lont met een tang als de was een beetje is afgekoeld maar nog wel zacht aanvoelt. Doe dit vooral niet met je vingers. Trek de lont vervolgens voorzichtig terug naar het midden. Een kaars waarvan de lont in het midden brandt geeft het beste resultaat en het glas zal alleen op deze manier geheel leeg branden. Tevens voorkom je zo dat de vlam tegen het glas komt waardoor het glas kan barsten.Oeps, Gemorst:
Soja was brandt op een lagere temperatuur dan paraffine was en is daarom ook niet gevaarlijk als je morst. Ook handig: je kan het gewoon met warm water en zeep verwijderen. Van je tafel maar ook uit bijvoorbeeld je kleding. Dus schiet niet in de stress als er per ongeluk sojawas is geknoeid door een onhandige actie.

Is de kaars bijna op?
Laat de kaars niet helemaal op branden. Doof de kaars wanneer er slechts 3 millimeter was over is. Warmte tegen de onderkant van het glas kan het glas laten barsten. Nadat je de sojakaars helemaal hebt opgebrand kan je het glas of blikje hergebruiken als drinkglas, onze kleine kaarsjes erin zetten of op een andere leuke manier hergebruiken. Het glas of blikje kan je schoonmaken met warm water en zeep of in de vaatwasser zetten. Haal wel eerst even de overgebleven metalen lonthouder eruit anders wordt je vaatwasser hier niet heel blij van!

Heel veel succes om met deze tips de meeste branduren uit jouw kaarsen te halen.
Bij ons in de webshop wordt het aantal branduren per sojakaars genoemd dus wij zijn benieuwd of jij dit kan overtreffen.

* We delen je e-mailadres niet met andere partijen.
Vragen?
Neem contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!
Mijn account
Je bent niet ingelogd. Log in om gebruik te maken van alle voordelen. Of maak nu een account aan.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »